DATABÁZE V PROVOZU!

07.09.2012 09:38


Ve spolupráci s panem Fojtíkem (https://wwww.mooncat.cz/) jsme začali pracovat na databázi koček testovaných na HCM a PKD. K dnešnímu dni jsme zpracovali zaslané údaje a databáze je konečně na světě a na webu:  Databáze koček testovaných na HCM a PKD. Doufáme, že databáze začne fungovat, vejde do podvědomí a bude pomocníkem pro zájemce při výběru koťátek a také pro solidní chovatelské stanice. Děkujeme všem chovatelům za důvěru a zaslání dokumentů a zároveň prosíme o rozšíření informací o této databázi. Budeme velice rádi, když uvidíme, že chovatelům záleží na zdraví kočiček a databáze se bude rozrůstat. 


Databáze testovaných koček je rozdělena podle plemen a dále podle chovatelských stanic. U kočiček je uvedeno datum narození, jména rodičů, informace zda se jedná o chovnou kočku nebo kastráta, data a druhy testů a jméno veterinárního lékaře, který testy prováděl, případně datum úmrtí . Budeme ji pravidelně aktualizovat. Kočky budou do databáze zařazeny po zaslání požadovaných dokumentů majitelem nebo chovatelem kočky.

Druhá část databáze tvoří převzaté údaje z webu kočky Adélky, kde tato databáze fungovala, ale od roku 2009 nebyla aktualizována. Kočičky v ní uvedené proto doporučujeme vyhledat a ověřit.(V současné době kočičky vyhledávám a ověřuji aktuální informace, které do databáze postupně doplním).